De bästa billiga dammsugarna under 1500 kr.

Rankningen baseras på dammsugarens funktioner, design, pris och olika tester.


Överväger du en billig dammsugare?

På den här sidan kan du, utan problem, filtrera efter alla dammsugare som finns till ett billigt pris, till exempel under 1500 kr. Det är naturligtvis inte alla modeller som fått högsta betyg, med tanke på hur billiga de är. Med detta sagt finns det flera av dem som klarar sig övergripande bra, och ger mycket valuta för pengarna.

Du kan därför ha tur och hitta en billig dammsugare på denna sida som passar just dig och dina behov. Den bästa modellen är till och med en testvinnare, vilket ger dig en bra kombination av funktionalitet och design till ett överkomligt pris.

Vad går jag miste om med en billig dammsugare?

Ofta kommer du gå miste om många funktioner, som den automatiska avstängningen, ljus i modellen etc. En annan sak du kommer sakna är t.ex. att dammsugaren inte kommer med så många tillbehör, men detta skiljer sig också betydligt från modell till modell.

Det bör nämnas att även om dammsugaren ligger under kategorin “Billig dammsugare” så betyder det inte att den är dålig. Du kan till exempel ta en titt på några av våra mest prisvärda, billiga dammsugare som vanligtvis ger valuta för pengarna.

Vi rekommenderar alltid att du klickar dig vidare in på modellen, och läser mer om den innan du eventuellt bestämmer dig för att köpa den. På det sättet kan du vara säker på att du vet allt om modellen och därmed inte får några obehagliga överraskningar när du tar emot den.

Vanliga dammsugare

Det finns massvis av billiga, vanliga dammsugare på marknaden. Vi har tittat på några av dem som du kan hitta för mindre än 1500 kr på den svenska marknaden.

Electrolux SilentPerformer ESP72

Vi börjar i den tystgående änden. Med en ljudnivå på endast 70 db är Silent Performer en av de tystaste dammsugarna på marknaden. Andra dammsugare kommer lätt över 80 db, så den här bör du främst välja eftersom den är relativt tyst. Med en vikt på 5,6 kg är den fortfarande inte en av de lättare i sitt slag, men den har en sladd på hela 9 meter, vilket som gör arbetsradien väldigt stor. Du kan alltså nå de flesta ställen utan att behöva byta eluttag.

Electrolux SilentPerformer ESP72

Vi börjar i den tystgående änden. Med en ljudnivå på endast 70 db är Silent Performer en av de tystaste dammsugarna på marknaden. Andra dammsugare kommer lätt över 80 db, så den här bör du främst välja eftersom den är relativt tyst. Med en vikt på 5,6 kg är den fortfarande inte en av de lättare i sitt slag, men den har en sladd på hela 9 meter, vilket som gör arbetsradien väldigt stor. Du kan alltså nå de flesta ställen utan att behöva byta eluttag.
– Ljudnivå: 70 db
– Kabellängd: 9 m
– Vikt: 5,6 kg

Nilfisk Neo R10P05A

Denna cylinderdammsugare från Nilfisk är också relativt normal i ljudnivå jämfört med några av de andra modellerna på marknaden. Den har dock en sladdlängd på bara 5 meter, och därför måste du byta eluttag oftare om ditt hus är stort. Den är väl lämpad för mindre lägenheter eller rum där ytan du ska dammsuga inte är så stor.
– Ljudnivå: 76 db
– Kabelllängd: 5 m
– Vikt: 5 kg

Nilfisk Neo Parquet

Nilfisk har också tillverkat en modell helt nere i den tysta änden. Med en ljudnivå på cirka 64 db ger den ifrån sig ungefär lika mycket ljud som en vanlig kväll i vardagsrummet. Det är iallafall inte oväsen den ger ifrån sig. Den har en påse som rymmer 2,1 liter, vilket innebär att det finns plats för mycket smuts och damm.
– Ljudnivå: 64 db
– Kabellängd: 5 m
– Dammsugarpåsens kapacitet: 2,1 l

Samsung SC4780

Samsung är ett välkänt märke, men om du är känslig för ljud är detta inte dammsugaren för dig. Ljudnivån når 83 db, vilket som motsvarar en trafikerad väg. Men du kommer att kunna känna hur det dammsuger, så om du bara är ute efter att bli av med dammet kan den vara något för dig.
– Ljudnivå: 83 db
– Kabellängd: 6 m
– Dammsugarpåsens kapacitet: 2 l

Hoover BR71_BR10011

Med sitt pris på under 1000 kr är denna Hoover-modellen en av de billigaste dammsugare du kan få. Därför är den perfekt för 1:an och med en sladd på 5 meter kan du nå 8 meter runt. Det är mer än tillräckligt för en liten lägenhet. Dessutom väger den bara 4 kg, så det är dessutom en av de lättare dammsugarna på marknaden.
– Kabellängd: 5 m
– Arbetsradie: 8 m
– Vikt: 4 kg

TriStar SZ-2174

Denna dammsugare vinner mycket tack vare dess pris, då den ligger under 500-lappen. Det är definitivt i den billiga änden, och det är svårt att hitta en billigare dammsugare. Ljudnivån ligger i en normal skala, men kabellängden är bara 4 meter. Därför passar den bäst för dem som precis har flyttat hemifrån eller bor för sig själva i en liten, men mysig 1:a.
– Ljudnivå: 75 db
– Kabellängd: 4 m
– Dammsugarpåsens kapacitet: 2 l

Bosch BGBS4POW1

Denna dammsugare har en riktigt stor arbetsradie, eftersom sladden är så lång som 10 meter. Detta betyder att du kan röra dig mellan flera våningar utan att byta eluttag. Med en insamlingskapacitet på över 4 liter finns det också plats för mycket damm. Så om du står inför en enorm omgång dammsugning på en stor yta, är detta dammsugaren för dig!
– Kabellängd: 10 m
– Dammsugarpåsens kapacitet: 4,01 l
– Viktt: 6 kg

Sladdlös dammsugare

En dammsugare utan sladd är en helt annan slags dammsugare än de med sladd. Det säger sig själv. De körs på batteri, så det finns några andra saker att tänka på när man tittar på specifikationerna. Här betyder batterilivslängden och laddningstiden plötsligt mycket mer, såväl som vikten, vilken är mindre än på en vanlig dammsugare. En sladdlös dammsugare ger större rörelsefrihet.

Electrolux Ergorapido EER77MBM

Denna dammsugare från Electrolux är nästan en klassiker inom sladdlösa dammsugare. Med en användningstid på drygt 45 minuter och en laddningstid på 4 timmar, är detta en praktisk dammsugare som du kan använda i hela huset. Kom dock ihåg att ställa in den så att den laddas när du är klar med den, eftersom 4 timmar kan kännas riktigt långa om du upptäcker damm i hörn.
– Vikt: 2.4 kg
– Batteritid: 45 min
– Laddningstid: 240 min
– Kapacitet: 0,5 l

Nilfisk Easy 2 in 1 20V

Normalt brukar en sladdlös dammsugare vara lite lättare, men med en vikt på 4,5 kilo är den här modellen från Nilfisk lika tung som en vanlig dammsugare. Å andra sidan är laddningstiden låg och användningstiden lång, så du slipper planera dammsugningen lika mycket som du behöver med andra dammsugare. Du kommer fortfarande att märka den när du rör dig med dammsugaren, eftersom den är tyngre än andra sladdlösa dammsugare på marknaden.
– Vikt: 4,5 kg
– Batteritid: 50 min
– Laddningstid: 180 min
– Kapacitet: 0,6 l

Bosch BBHF214R

Om du vill ha en i den lättare änden som du kan dansa runt med i vardagsrummet, är den här modellen från Bosch något för dig. Med en vikt på knappt 2,5 kg, kan du svänga runt med den precis som du vill. Laddningstiden är lite längre än vad den är på andra, så du måste vänta i upp till 5 timmar innan din dammsugare blir fulladdad.
– Vikt: 2.4 kg
– Laddningstid: 300 min

Ariete Cordless 22V

Det är kanske inte ett märke du känner till, men det betyder inte att det inte är bra kvalitet. När det gäller vikt och batteri är denna dammsugaren helt normal. Det område där den är unik är dess kapacitet för damm och smuts. Normalt rymmer en dammsugare en halv liter, men med dess kapacitet på 0,8 liter kan du dammsuga lite mer än vad du brukar. Om du tycker att du tömmer facket i din sladdlösa dammsugare allt för ofta, kan det vara denna sladdlösa dammsugare som du letat efter.
– Viktt: 2.4 kg
– Batteritid: 48 min
– Laddningstid: 300 min
– Kapacitet: 0,8 l

Bosch BHN14N

Till ett pris på under 700 kr kan du faktiskt få en handdammsugare. Här måste du vara medveten om det faktum att batteriet är mycket mindre än på en sladdlös dammsugare, och därför håller batteriet inte lika länge. Du kan därför räkna med en laddningstid på 16 timmar. Å andra sidan väger den inte mycket mer än en liter mjölk, och därför är den praktisk, smart och riktigt lätt att använda. Kom bara ihåg att sätta den på laddning.
– Vikt: 1,2 kg
– Batteritid: 12 min
– Laddningstid: 960 min

[yasr_overall_rating size=”medium” postid=”12″]