Bästa Bosch handdammsugare i test

Rankningen baseras på dammsugarens funktioner, design, pris och olika tester.


Bosch handdammsugare – vad kan de?

En handdammsugare från Bosch är en liten och mångsidig dammsugare som ger dig åtkomst till utrymmen enkelt. Deras modeller – Bosch Move – är liten i design och kan användas överallt.

Bosch handdammsugare är tillverkade i en klassisk design med en konstant hög prestanda och en drifttid på mellan 12 och 40 minuter. Dessa uppladdningsbara dammsugare har hög genomströmning, kort laddningstid och mellan 1-3 steg av hastighet att välja mellan.

I handdammsugaren Bosch Move finns det ett tvättbart filter, som gör att den håller längre. Dessutom är det väldigt enkelt att tömma den inbyggda dammbehållaren, och därmed är handdammsugaren ett bra komplement till en vanlig dammsugare eller en sladdlös dammsugare.

Vad följer med en uppladdningsbar handdammsugare från Bosch?

Vad som följer med din nya Bosch handdammsugare beror såklart på vilken modell du köper. Bosch Move väger ungefär 1,1 kg (beror lite på batteriet som följer med) och är relativt enkel att använda. Den uppladdningsbara Bosch-dammsugaren levereras med bland annat ett fogmunstycke som kan användas på platser som annars är svåra att komma åt.

En handdammsugare från Bosch bör användas som ett komplement till den “vanliga” dammsugningen. En Bosch Move kan vara särskilt effektiv för hushåll med små barn, där det ofta kan ligga små föremål här och där. Med en handdammsugare kan du alltid snabbt dammsuga upp mindre saker utan att behöva spendera din tid på att ta fram den, sätta in sladden i eluttaget och börja krångla till det med munstycken, teleskoprör och så vidare.

Därför ska du köpa en handdammsugare från Bosch

Med en handdammsugare kan du komma runt på ytor som en vanlig dammsugare inte kan nå. En vanlig dammsugare är ofta begränsad av en kabellängd på mellan 5 och 9 meter. Det är en bra arbetsradie, men det uppstår ett problem när sladden plötsligt inte är tillräckligt lång. Det betyder att du hela tiden måste hålla koll på var närmaste uttag finns. Det är både besvärligt och irriterande, och samtidigt ökar du risken för repor på paneler och dörrkarmar eftersom du drar din dammsugare efter dig, och runtom alla hörn.

Smulornas fiende

En handdammsugare kan något annat. Dess sugkraft är inte så kraftig, men mer än så behöver du inte heller. Föreställ dig att du ligger i soffan framför din favoritserie med en påse chips eller Digestive-kex. Du har ingen tallrik och inte ens skålen under dig kan rädda soffan, bordet, golvet eller dina kläder från smulorna. Det är nästan förutbestämt av naturen, helt oundvikligt. En vanlig dammsugare kommer att vara besvärlig för en sådan uppgift, och bara en handdammsugare kan komma till undsättning.

Bra mot dammråttor

En handdammsugare är smulornas fiende nummer 1. De har ingen chans. En handdammsugare från Bosch är så enkel att använda att du kan göra rent på alla ytor och föremål, inklusive mattor och kuddar, golvet, bord och stolar, soffan och sängen. Det betyder att smulorna inte längre kan gömma sig i hörnen och under föremål, och att du kan bli av med dammråttor och annat smuts som kan samlas under sängen.

Bra mot sand

Om du äger en sommarstuga nära vattnet är handdammsugaren ett bra verktyg när du behöver förhindra att sand följer med in i hallen. Efter en resa till stranden kommer ni dra in sand in i huset, och om huset ska hållas fritt från sand kan du enkelt och snabbt ta fram handdammsugaren och ta väck sanden från hallen där skorna tas av innan den kommer längre in i huset.

Lätt att tömma

När du har dammsugit upp smuts, sand och damm med din handdammsugare är det som tur är lätt att bli av med det igen. Det samlas i en behållare som du enkelt kan tömma i papperskorgen senare. Till skillnad från dammsugare med dammsugarpåse, virvlar inte dammet upp och runt om när du behöver tömma dammsugaren. Du kan enkelt tömma behållaren efter varje användning.

Dammsug oftare

Det enkla sättet att använda en handdammsugare på innebär också att du kommer behöva dammsuga oftare, men mindre åt gången. Med en vanlig dammsugare kan du skjuta upp dammsugningen till en gång i veckan eftersom den ska plockas ut ur garderoben, kopplas in i eluttaget och flyttas runt i huset. Med en handdammsugare kan du göra alla dessa steg på en gång, och därför är det en enkel lösning till dina behov. Du kommer att dammsuga oftare än vad du någonsin gjort.

Dammsug oftare

Det enkla sättet att använda en handdammsugare på innebär också att du kommer behöva dammsuga oftare, men mindre åt gången. Med en vanlig dammsugare kan du skjuta upp dammsugningen till en gång i veckan eftersom den ska plockas ut ur garderoben, kopplas in i eluttaget och flyttas runt i huset. Med en handdammsugare kan du göra alla dessa steg på en gång, och därför är det en enkel lösning till dina behov. Du kommer att dammsuga oftare än vad du någonsin gjort.

Var uppmärksam på batteriet

En handdammsugare från Bosch Move har ett batteri som tar mer än 12-16 timmar att ladda. Det ger en drifttid på ca. 12 minuter. Var därför noga med att ladda dammsugaren efter användning. Om du använder den varje dag i endast några få minuter spelar det ingen roll, den kommer aldrig dö om du kommer ihåg att ladda den.

En 2-i-1 lösning

Vad skulle du säga om att få två dammsugare i ett samlat paket? Två dammsugare som inte tar upp mer plats än vad en gör? Bosch har tillverkat sladdlösa dammsugare som levereras med en handdammsugare. Faktum är att de två är anslutna ihop, så du kopplar handdammsugaren samman med den sladdlösa dammsugaren och använder sedan sugkraften från handdammsugaren. Smartare än så kan det inte bli.

När en sladdlös dammsugare körs på batteri suger den inte lika bra som en vanlig dammsugare som du ansluter till ett eluttag gör. Detsamma gäller för handdammsugaren. Men när det gäller damm, hår och smulor kan bägge dammsugare enkelt användas. Mer än så behöver du inte.

Med en 2-i-1 dammsugare kan du både göra rent på det som finns framför dig, men också på större ytor som golv och mattor. Batteriets livslängd varierar från dammsugare till dammsugare, men i allmänhet har Bosch dammsugare en batteritid på över en halvtimme. Det är iallafall detta som du ska gå efter som konsument, så är det garanterat att dammsugarens batteri inte dör när du städar.

Fler handdammsugare