Bästa hundhårs dammsugarna i test

Rankningen baseras på dammsugarens funktioner, design, pris och olika tester.


Alla modeller på denna sida har ett turbomunstycke, vilket gör dem effektiva för hund- och djurhår.

Husdjur hemma?

Många svenskar älskar att ha husdjur och detta kan vara en fantastisk idé. Husdjur hjälper till att skapa glädje och en god stämning i hemmet. Den största nackdelen med att ha husdjur dock, oavsett om det är en katt, hund eller något annat djur, är det faktum att de fäller. Om du äger antingen en hund eller en katt vet du garanterat att de kan fälla enormt mycket – vissa värre än andra såklart.

Här på Dammsugartest.se har vi samlat de bästa dammsugarna för husdjur – både katt- och hundhår. En gemensam faktor för dammsugarna är att de har ett turbomunstycke, vilket som har större kraft när det kommer till att suga upp de många djurhåren. Om du äger ett eller flera husdjur kan du klicka dig vidare här för att få en lista över dammsugare anpassade för hund- eller katthår.

Hundhår och dammsugning

Du har säkert upplevt att ditt hem är fullt av hundhår och naturligtvis vill du bli av med dessa. Du tar fram din dammsugare och ska precis börja dammsuga, men håren vill bara inte försvinna. De små hundhåren kan vara otroligt svåra att bli av med, särskilt från mattor, soffor och stolar tillverkade av ett mikrofibertyg. Hundhår och andra djurhår tenderar att samlas in under de små fibersträngarna.

Varför en dammsugare för hundhår?

Det finns många tillverkare idag som tillverkar dammsugare som är särskilt anpassade för att dammsuga hundhår. Eftersom särskilt många katt- och hundraser tenderar att fälla vet producenterna också att många människor har behov för att kunna dammsuga upp djurhåren igen.

En dammsugare som är särskilt bra för att suga upp hår kan tillverkas på flera olika sätt. Den kan till exempel ha ett turbomunstycke, som är lämplig för att suga upp håren, eller så kan den ha en turbo-sugfunktion som innebär att den suger extra hårt när funktionen aktiveras.

Vad kännetecknar en bra dammsugare för djurhår?

I grund och botten kan majoriteten av dammsugare på marknaden suga upp djurhår från golvet, men vissa är bara bättre än andra. Vi har samlat de bästa dammsugarna för djurhår på denna sida. Anledningen till att dessa dammsugare utmärker sig som bäst lämpade för djurhår är tack vare deras starka sugkraft, liksom deras turbomunstycke, som är extra effektivt för att samla hår från golvet. Om du suger upp håret från golvet med en dammsugare som inte är lika effektiv, syns detta oftast på munstycket där håret då sitter fast och gör dammsugaren mindre effektiv i dess sugkraft.

Om du behöver en effektiv dammsugare för katthår eller en dammsugare för hundhår, är alla modellerna i tabellen ovan ett säkert val, eftersom de gör ditt hem renare och minimerar mängden djurhår.

Varför välja en dammsugare för hundhår?

En större och större andel svenskar lider idag av allergier. Vissa människor behöver en dammsugare med en starkare sugkraft än andra. Husdjursägare och särskilt hundägare behöver en dammsugare som är särskilt utformad för att dammsuga hundens hår. Precis som man har dammsugarhuvuden lämpliga för hårda golv, till exempel trägolv, och andra som är anpassade för att dammsuga mattan, så har man också dammsugare som är särskilt bra för att bli av med hund- och katthår.

Om du är hund- eller kattägare och har ett djur som fäller mycket, är det en bra idé att välja en dammsugare som är lämplig för att dammsuga upp djurhår. När du väljer din nya dammsugare är det därför värt att överväga vad det är som främst behövs dammsugas. Om du är hundägare är det därför alltid en bra idé att välja en dammsugare anpassad till hundhår. Du kan också välja en bra robotdammsugare för hundhår, som effektivt begränsar mängden hår från dina sällskapsdjur.

Vilka är fördelarna med en dammsugare för djurhår?

Der findes mange typer støvsugere og hver af dem indeholder særlige specifikationer. Når man er hundeejer vil det være en klar fordel at vælge en støvsuger, som har et særligt hoved eller særligt kraftig sugeevne, for at man sikrer, at man ikke skal stoppe støvsugningen i tide og utide for at tømme støvsugerhovedet for alt det, som støvsugeren ikke kan støvsuge op, og som derfor sætter sig i hovedet børster.

En dammsugare för hundhår eller djurhår är speciellt utvecklad så att den har ett så kallat turbohuvud, vilket som underlättar det för hundägare att hålla sitt hem rent och snyggt och fritt från hundhår. Genom att välja en dammsugare för djurhår kan du säkra att rengöringen genomförs lite smidigare och att du slipper sluta dammsuga hela tiden. Du kan istället bara dammsuga och vara helt säker på att den gör sitt jobb ordentligt. Det är framförallt den kraftiga sugkraften som säkerställer att små och tunna katt- och hundhår faktiskt sugs upp.

Är ni en barnfamilj, där ni har barn som kryper runt mycket på golvet och leker, är det värt att ta hänsyn till barnets säkerhet och att de inte plötsligt har hundhår på leksakerna de leker med och stoppar in i munnen.

Vilka märken är ledande inom dammsugare för hundhår?

För konsumenterna finns det som tur är en god konkurrens på marknaden för dammsugare för hundhår. Både Electrolux, Bosch, Miele, Hoover och Nilfisk har alla tillverkat superbra modeller inom dammsugare för hundhår. Detta säger också något om det faktum att det finns ett stort behov av att kunna välja en dammsugare för hundhår när så många tillverkare utvecklar produkter och därmed går in i konkurrensen för att tillverka den bästa dammsugaren för djurhår.

Gemensamt för alla produkterna är att de har ett speciellt munstycke med en turbofunktion som gör dess dammsugning av hundhår särskilt effektivt. Många hushåll har djur, särskilt hundar och katter, så därför finns det också ett behov av konkurrens i området. Du bör bara vara glad över att detta finns, för det betyder att det finns många bra produkter och därmed även en väldigt stor chans för att du hittar den bästa dammsugaren för hundhår.

Olika typer av dammsugare för djurhår

Vanlig dammsugare för djurhår

Med en vanlig dammsugare med turbomunstycke för djurhår kan du snabbt och enkelt få dina golv rena från djurhår. Husdjur är fortfarande otroligt populära och det finns ingenting som kan jämföra sig med känslan av att komma hem till en välkomnande hund eller katt. Djur är vackra, men samtidigt fäller de också otroligt mycket, särskilt när de fäller precis före sommaren. En vanlig dammsugare är fortfarande ett otroligt populärt val och nu kan du hantera allt djurhår med den också.

Se alla de bästa stövsugarna enligt test här..

Dammsugare utan dammsugarpåse till djurhår

Dammsugaren utan dammsugarpåse är en genial uppfinning och på så sätt sparar du på de kostnaderna du annars måste lägga på dyra dammsugarpåsar för att de ska passa i både märke och storlek. En dammsugare utan dammsugarpåse skiljer sig inte så mycket från en vanlig dammsugare, den har bara en behållare istället för en påse. Vanligtvis är behållaren något mindre än en vanlig dammsugarpåse, men behållarna är avtagbara och du kan därför enkelt tömma den varje gång du dammsuger.

Du kan också utan några problem dammsuga flera gånger utan att tömma den, men genom att tömma behållaren varje gång så samlas det inte smuts på sidorna. När du köper en dammsugare utan dammsugarpåse så slipper du kasta mer pengar än på själva dammsugaren, eftersom det inte tillkommer några fler kostnader.

Se alla dammsugare utan dammsugarpåse här.

Sladdlös dammsugare för djurhår.

Om du har testat att dammsuga är du definitivt medveten om problemet med att behöva byta uttag och inte kunna dammsuga exakt där du vill. Med en sladdlös dammsugare kan du städa i hela hemmet utan att begränsas av någonting. Du slipper lyfta ledningar för att komma förbi dammsugaren och kan dammsuga precis vart du vill.

En sladdlös dammsugare kräver såklart laddning och därför är det viktigt att komma ihåg att ladda dammsugaren innan du planerar att lämna huset. En sladdlös dammsugare är därför en form för obegränsad dammsugning och gör livet bara mycket enklare.

Se alla sladdlösa dammsugare här.

[yasr_overall_rating size=”medium” postid=”12″]