Bästa Siemens dammsugare i test

Rankningen baseras på dammsugarens funktioner, design, pris och olika tester.


  Siemens dammsugare är populära

  Tyska Siemens är populärt i Sverige. Faktiskt är det ett av de populäraste varumärkena i Sverige.

  Detta är inte utan anledning, eftersom Siemens generellt tillverkar några utmärkta dammsugare med bra specifikationer. Siemens dammsugare tillverkas på ett traditionellt sätt med en inbyggd sladd och en behållare för att lagra dammet. Idag är det även populärt att tillverka dammsugare utan påsar, vilket som uppskattas av de svenska konsumenterna i större utsträckning än vad det gjort tidigare.

  Siemens dammsugare har ett mer effektivt filter

  Du förväntar dig att en bra dammsugare ska rengöra golvet. Men många av Siemens modeller gör ännu mer – de renar även luften under dammsugning.

  Luftflödessystemet i de flesta av Siemens dammsugare minskar okontrollerade utsläpp av luft kombinerat med ett HEPA-filter – samma typ som används i sterila rum till produktion av mikrochips – för att hålla ute även de minsta kondens- och tjärpartiklarna. Det gör att luften som kommer ut från dammsugare är ännu renare än luften i rummet, så att till och med allergiker kan andas bättre.

  Hitta rätt dammsugare för dina behov

  Tack vare den senaste tekniken har Siemens dammsugare inte bara en imponerande sugkraft, men de är dessutom väldigt energieffektiva. De uppfyller och överträffar även EU:s nya krav om energimärkning. Den övre delen av märkningen innehåller information om energieffektivitetsklasser och den genomsnittliga energiförbrukningen. Men när du väljer dammsugare är märkningens nedre del också mycket viktigt eftersom den innehåller information om viktiga bekvämlighetsfaktorer.

  Är ren luft viktigt för dig? Då bör du välja en dammsugare med klass A i damm/partikelutsläpp. Dammabsorptionsklassen på mattor och hårda golv informerar dig om hur bra dammsugarens sugförmåga är. När det gäller ljudnivåer bör du välja en dammsugare med en ljudnivå på mindre än 80 dB (A) – annars märker du snart att din dammsugare väsnas och är irriterande.

  Så bra är en Siemens dammsugare

  Tillsammans med Electrolux, Bosch och Miele är Siemens en av de ledande tillverkarna av dammsugare i världen. Det är tysk kvalitet när den är som bäst, och i Sverige har de kontinuerligt stått högt upp på listor i många konsumenttester. Därför kan du lita på att en dammsugare från Siemens löser dammsugningen ordentligt hemma.

  Siemens gör mycket mer än bara dammsugare, och deras FoU-avdelningen är därför rätt avancerad. Samtidigt betyder det att de har en ekonomi till att utveckla tekniker så att de kan skapa et produkt som vinner över konkurrenterna på marknaden.

  Om du behöver en dammsugare från Siemens rekommenderas det dock inte att du köper den billigaste modellen på marknaden. Recensionerna för dem är inte särskilt bra. Spenderar du däremot lite mer pengar och köper en dammsugare till ett medelhögt pris, får du valuta för pengarna. Det är en bra idé att läsa kundrecensioner av produkten, särskilt om den ligger på i en lägre prisklass. Då kan du skapa ett gediget intryck av dammsugaren innan du köper den.

  Är en Siemens dammsugare allergivänlig?

  Som vi nämnt tidigare är luftflödessystemet i en Siemens dammsugare inte bara effektivt, men också extremt allergivänligt. Ett HEPA-filter som används av dammsugare kan hålla även de minsta partiklarna väck, och därför är den luften som kommer ut ur dammsugaren renare än luften som du andas in. Det betyder att det räcker med att sätta igång dammsugaren för att luften ska bli lite renare.

  Om du lider av dammallergi är det viktigt att du dammsuger ofta. Dammallergi är egentligen inte en allergi mot själva dammet, utan mer mot kvalstret som bor i sängkläderna. De är ganska ofarliga förutom om du är allergisk mot dem. Men du är förmodligen bekant med känslan av att dammet sätter sig i näsan, eftersom du då nyser och detta kan vara ett väldigt blandat nöje.

  En dammsugare från Siemens kan med sin sugkraft och filter hjälpa dig att göra hemmet mer allergivänligt. Detta gäller även om du har barn som är känsliga mot damm. Ju mer damm du har hemma, desto mer kan du dessutom känna det. Just därför är det bra att dammsuga några gånger i veckan så att dammet inte lägger sig. Då gör du det enklare för dig som allergiker att andas.

  Siemens dammsugare genom tiderna

  Siemens är ett tyskt företag med nästan 200 år bakom sig. De är synonyma med allt från vindkraftsteknik, mobiltelefoner, tågproduktion och naturligtvis dammsugare. Listan är oändlig och det kommer snart inte finnas någon teknik som Siemens inte berör. Därför sysselsätter de också över 350 000 anställda över hela världen och är med det sagt också ett av de största företagen i världen. När det gäller industriproduktion ligger Siemens som nummer 1 i världen.

  1906 var de några av de första som kom på den så kallade “dammpumpen”. Men det var också en ordentlig krabat på 300 kilo som var ansluten till en motor med 1 hästkraft. Designen utvecklades så att den kunde köras runt på hjul från rum till rum, men den väsnades antagligen mer då än vad den gör idag. Först 1924 designade de en dammsugare, som liknar de vi känner till idag, med samma sugförmåga, vikt och form. Sedan dess har det bara gått åt samma håll.

  Under många år samarbetade Siemens med Bosch inom området för hushåll under namnet BSH. Från 60-talet och framåt genom århundradet var de en stark aktör på marknaden när det gällde alla typer av vitvaror och de har producerat under samma tak och sålt under eget namn. Det var ett starkt samarbete som dock slutade 2014, då Bosch tog över majoriteten av företag och började producera bland annat dammsugare under eget namn. Siemens är dock fortfarande producenter och är idag ett av de starkaste varumärkena på marknaden.

  [yasr_overall_rating size=”medium” postid=”12″]
  Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.