De bästa dammsugarna i test med låg ljudnivå

Rankningen baseras på dammsugarens funktioner, design, pris och olika tester.


Varför välja en dammsugare med låg ljudnivå?

När man ska välja rätt dammsugare för sitt hem finns det flera ting man ska tänka på. Det är bland annat en bra idé att tänka på hur mycket dammsugaren låter om du har andra att ta hänsyn till. Bor man i en lägenhet ska man inte väsnas för mycket då man stör sina grannar. Genom att välja en tystare dammsugare stör du inte dem som bor omkring dig och på så sätt kan du rengöra och dammsuga ditt hem när det passar dig, även om du bor i en lägenhet och har andra att ta hänsyn till.

För dem som har husdjur kan det också vara en riktigt bra idé att välja en tyst dammsugare. Många djur tål inte oljudet av en dammsugare och därmed kommer de allra flesta djur antingen fly från dammsugaren eller se den som ett hot och attackera den. Just därför kan det vara en riktigt bra idé att ta hänsyn till dem du bor tillsammans med. Det kan också vara så att du har en liten bebis i hemmet och att du måste rengöra och städa under barnets tupplur. Då stör du även bebisen. I ett sådant fall är det alltid att föredra en dammsugare som låter så lite som möjligt.

Förutom att ta hänsyn till din omgivning och dem du bor med, är det också trevligt för din egen skull att dammsugaren inte väsnas för mycket. En tyst dammsugare är alltså till allas nöje och nytta, för vem orkar med en dammsugare som väsnas? Man ska alltså dessutom välja en tyst dammsugare för sin egen skull, så att man ser fram emot att använda den och dammsuga rent sitt hem utan att den väsnas. En annan fördel är att du nu dessutom kan dammsuga med musik på, eftersom dammsugaren inte längre väsnas och stänger ute allt annat ljud. På det här sättet kommer en tyst dammsugare att göra städningen lite roligare än tidigare!

Ledande varumärken inom dammsugare med låg ljudnivå

Det finns flera olika leverantörer av dammsugare med låg ljudnivå. De som hittills har utvecklat de bästa modellerna av tysta dammsugare är Electrolux och Bosch. Bägge leverantörer har produkter på marknaden som är de tystaste som någonsin skådats. Miele har också försökt erbjuda dammsugare med en låg ljudnivå, men har hittills bara utvecklat dammsugare med högre ljudnivå än vad vi här på Pricesurf kategoriserar som ”lågt ljud”. Just därför ingår deras modeller i vår rankning.

Det syns verkligen en ökande efterfrågan på dammsugare med en låg ljudnivå, eftersom konsumenter vanligtvis inte vill ha dammsugare som väsnas, så det förväntas definitivt att det i framtiden kommer utvecklas fler och fler snygga modeller av dammsugare med låg ljudnivå. Dessa ser vi naturligtvis fram emot att kunna presentera dig för på denna sida!

Om du inte letar efter en dammsugare med låg ljudnivå men istället en allergivänlig dammsugare kan läsa mer om denna typ här.

Vad kännetecknar en dammsugare med låg ljudnivå/ tyst dammsugare?

Det som kännetecknar en dammsugare med låg ljudnivå är det faktum att den bara är otroligt lugn och tyst. Det är ännu inte helt möjligt att göra en helt ljudlös dammsugare, men de olika tillverkarna har i den utsträckningen blivit bättre på att tillverka modeller som utger betydligt mindre ljud – utan att kompromissa med dess rengöringsförmåga.

En dammsugare har vanligtvis en ljudnivå på 65–80 decibel. Alla modeller som ligger inom detta intervall kommer därför att beskrivas som normalt oljud. Om du letar efter en dammsugare som inte låter mycket, rekommenderar vi att du i princip hittar en modell med en ljudnivå under 70 decibel.

Och just på grund av detta kommer alla dammsugare på denna webbplats att uppfylla detta krav. Alla dammsugare som du hittar i tabellen högst upp på sidan har en ljudnivå som ligger under 70 decibel och beskrivs som några av de tystaste modellerna på marknaden.

Vad är fördelarna med en dammsugare med låg ljudnivå?

Vad man har för åsikter om en tystare dammsugare är individuellt från person till person. Det finns många som inte tycker att det stör, och så finns det de som tycker att det är väldigt irriterande. Vi kommer nu att granska några av de situationer där en tyst dammsugare är en klar fördel.

Du kan dammsugare när som helst på dygnet – Detta är särskilt en fördel för människor som bor i lägenheter. Med en tyst dammsugare undviker du att störa människorna som bor på din våning. Du får därför full kontroll över när på dygnet du ska städa, och därmed kan du också utnyttja din tid bättre när det passar dig.

Du väcker inte små barn – Om du har små barn som sover, kommer du inte störa dem. Det finns flera dammsugare som är så tysta att de inte väcker sovande människor. Du slipper därför behöva lägga tid på att få ditt barn att somna igen.

Dina husdjur blir inte rädda – Vissa husdjur, inklusive katter och hundar, gillar kanske inte det oväsen som kommer från dammsugaren. Istället för att de ska springa runt i panik kommer de nu inte tänka på att du dammsuger överhuvudtaget, eftersom bullret från dessa dammsugare är betydligt lägre än de ”normala” dammsugarna.

Du kan snacka samtidigt – Med några av de tystaste dammsugarna är det faktiskt möjligt att hålla en konversation samtidigt som du dammsugare. Eftersom det inte längre hörs oväsen från dammsugare kan du därför både prata i telefon eller ha en konversation.

Vilket märke har dammsugare med lägst ljudnivå?

Vi kan inte ge ett rakt svar på vilken dammsugare som låter minst. Vi kan dock säga att det finns vissa märken som har en högre tendens till att utveckla dammsugare med låg ljudnivå än andra.

Speciellt Electrolux har utmärkt sig på denna front med introduktionen av deras ”Ultra Silencer-serie”, som de själva säger är världens tystade dammsugare för hemmet. Många andra märken har också tysta modeller, men det är vanligtvis bara deras toppmodeller.

[yasr_overall_rating size=”medium” postid=”12″]