Bästa Bosch dammsugare i test

Rankningen är baserad på dammsugarnas funktioner, design, pris samt olika tester.


  Generellt om dammsugare från Bosch

  Om du letar efter en ny dammsugare är Bosch ett riktigt bra val. Bosch har producerat dammsugare under en livstid och har haft målet att tillverka utmärkta produkter för att underlätta vardagen. Detta blir möjligt med hjälp av enkla men samtidigt smarta produkter som håller längre än så många andra.

  Idag är tyska Bosch en av de mest erkända och inte minst största tillverkarna av dammsugare. Bosch har en stor marknadsandel på den svenska marknaden, men är även extremt välkända i stora delar av Europa.

  Bosch är särskilt kända för att ha hög kvalitet från den ena änden till den andra i sina dammsugare som vanligtvis kan hålla i många år framöver. Modellerna är tillverkade med hänsyn till att kunna klara av många års dammsugning samtidigt som de är framställda på ett smart vis. Många av deras modeller har därför smarta funktioner såsom automatisk sladdvinda, parkeringsfunktion och så vidare.

  Varför välja en dammsugare från Bosch?

  Om du är i behov av en ny dammsugare kan en Bosch dammsugare vara rätt val. Om kvalitet är viktigt för dig så är den största delen av dammsugare från Bosch producerade i riktigt hög kvalitet som kan hålla i många år.

  Alla nya Bosch dammsugare lever upp till EU:s föreskrifter från 2014 om att en dammsugare får ha en motoreffekt på maximalt 1 600 watt. Denna gräns har sänkts ytterligare till 900 watt från september 2017 och förklarar varför Bosch nu har introducerat nya dammsugare med ännu mer energivänliga motorer som har större sugförmåga. Ett exempel på detta är deras serie In’genius ProSilence.

  Du kan få Boschs dammsugare i flera olika modeller och varianter som sträcker sig från dammsugare för hundhår till sladdfria dammsugare som kan gömmas undan i även det minsta skåpet. Ovan kan du läsa om de bästa modellerna från Bosch samt hitta marknadens bästa pris.

  Bosch är en tysk verksamhet som är känd för att producera produkter som är av riktigt god kvalitet. Bosch dammsugare är överlag riktigt duktiga på att täcka alla de behoven som du må ha. Om du har mattor, husdjur eller parkettgolv kan en Bosch dammsugare klara av dessa utmaningar. Bosch dammsugare har flexibla munstycken som gör det enklare att ta sig runt i husets alla hörn. Därutöver är dammsugarna generellt sätt otroligt energivänliga, och de flesta kommer med en passande låg ljudnivå.

  De bästa Bosch dammsugarna i test

  Som du kanske har märkt på den här sidan så har flera av de utvalda Bosch dammsugarna korats till bäst i test. Detta beror på att Bosch dammsugare kan konkurrera med de absolut bästa dammsugarna på marknaden.

  Många av dammsugarna som Bosch producerar testas även av de stora konsumentorganisationerna.

  Bland de sladdfria utgåvorna har deras dammsugare Bosch BCH6ZOO klarat sig med toppoäng i testen. Här nämndes det att den är särskilt duktig på att dammsuga upp djurhår, vilket också är avsikten. Därutöver har samma modell korats till bäst i test hos Aftonbladet.se i deras stora dammsugartest. Många Bosch dammsugare klarar sig mycket väl under testerna just eftersom kombinationen av kvalitet och pris ligger precis rätt.

  Olika Bosch dammsugartyper

  Vanliga Bosch dammsugare: Vanliga Bosch dammsugare kommer med teleskoprör som kan ställas in efter din höjd. Därmed får du inte ryggproblem när du ger dig runt i hela huset med dammsugaren. Munstyckena är flexibla och kan vanligtvis klara av alltifrån djurhår och hårt underlag till mattor. Dammsugarna kommer med tillhörande påsar som passar perfekt så att allt smuts som du dammsuger upp verkligen hamnar rätt upp i påsen.

  Påsarna kan som utgångspunkt köpas i dina vanliga butiker. Det är här viktigt att du håller ett öga på att påsarna passar till just din modell. Allt som allt är Boschs normala dammsugare användarvänliga och har ett bra sug så att allt smuts i ditt hem snabbt försvinner och du därmed får ett renare och mer ordentligt hem.

  Sladdfri dammsugare från Bosch: En nykomling i Bosch serien är den sladdfria dammsugaren som verkligen har blivit ett populärt val. Bosch sladdfri dammsugare suger med en otroligt god kraft och du kan utan problem ta dig runt i hela huset på en enda uppladdning.

  Munstyckena är vanligtvis otroligt flexibla och gör det enkelt att dammsuga alla de platserna som normalt sätt är problematiska. En ytterligare fördel med en sladdfri dammsugare är att du inte är begränsad vid någon tidpunkt, och du behöver aldrig tänka på att flytta kontakten till ett nytt uttag.

  Du kan hela tiden köra precis där du vill, och det är en trevlig frihet att ha när man svänger med dammsugaren.

  Dammsugare utan påse från Bosch: Dammsugare utan påse är en genial uppfinning och kommer på längre sikt att spara dig en stor summa dumma pengar på dammsugarpåsar. Dammsugarna utan påse kommer med små eller stora behållare för att samla allt smuts du dammsuger upp. Därmed kan du alltid tömma behållaren efter att du har dammsugit och så är dammsugaren redo att användas till nästa gång. Behållarna kan komma i många olika storlekar, och det finns alltifrån 0,3 liter till 0,9 liter.

  En fördel med behållaren istället för en påse är också att om du dammsuger upp en legobit eller ett smycke kan du enkelt ta ut behållaren och hitta det som du dammsög upp. Behållaren kan rensas så att det inte sitter smuts i den som kommer att lukta. Dammsugaren utan påse är framtiden och är en genial uppfinning.

  Dammsugare till husdjur: Fler och fler hushåll skaffar husdjur. Djuren är våra bästa vänner och de skapar liv samt en otrolig glädje i ett hem varje dag. Men där det finns fördelar finns det även nackdelar. Djur fäller, och det kan alla djurägare vittna om. Djurhår ligger överallt, och det finns mycket där det kommer ifrån.

  Därför är det smart med en dammsugare som är framställd för att samla upp det här håret så att det försvinner. Munstyckena från Bosch når blixtsnabbt all djurhår och lämnar ingenting efter sig. Därför kan du med gott samvete investera i en Bosch dammsugare till djurhår och få ett rent och ordentligt hem, även med djur inomhus.

  En Bosch dammsugare är lika med god tysk kvalitet

  Bosch med sin slogan ”Invented for life” har producerat kvalitetsdammsugare i Tyskland sedan 1929. Grundaren av firman heter Robert Bosch, och hans mål var från början att skapa produkter som kunde användas under vardagen och samtidigt göra den lättare. Idag är Bosch en av de ledande tillverkarna inom dammsugare och har i genomsnitt haft en marknadsandel på 19 % av dammsugarmarknaden.

  Bosch har alltid lagt fokus på kvalitet, och det speglar sig i den större delen av deras dammsugare. Längre ner kommer vi att gå igenom några av Boschs allmänna dammsugarserier och berätta vad som skiljer dem åt samt vad som är positivt och negativt.

  Vad får man när man köper en Bosch dammsugare?

  Såsom nämnt ovan har Bosch tillverkat dammsugare i mer än 75 år, och under den tiden har de riktat sin unika vetskap till dammsugarmarknaden, vad konsumenter önskar sig och vilka tendenser som förekommer på den svenska marknaden.

  De billigaste Bosch dammsugarna kan fås till omkring 300 kronor för en simpel handdammsugare, medan den dyraste modellen kostar cirka 3 000 kronor. Det kan verka vara en stor summa pengar, men i gengäld får du en dammsugare som håller i riktigt många år och som garanterar en utmärkt rengöring samt ett bra inomhusklimat i ditt hem.

  Alla nya Bosch dammsugare lever upp till EU:s föreskrifter från 2014 om att en dammsugare maximalt får ha en motoreffekt på 1 600 watt. Denne gräns sänktes ytterligare till 900 watt från september 2017, och redan nu har Bosch introducerat nya ännu mer energivänliga motorer med större sugförmåga i sina nya dammsugarmodeller. Just därför kommer de att leva upp till de nya kraven. Ett exempel på detta är deras serie In’genius ProSilence.

  Bosch In’genius ProSilence dammsugare – Marknadens lägsta ljudnivå

  Till följd av de nya EU föreskrifterna säkrar Bosch sin framtid genom att producera några effektiva dammsugare som har en begränsad motoreffekt då denne går ut över energiförbrukningen och därmed miljön. Framöver ska alla dammsugare ligga på under 900 watt i maximal motoreffekt.

  Som det nyaste tillskottet till Boschs dammsugarutbud har Bosch In’genius ProSilence BGL85S330 endast 650 watt i motoreffekt, och därför ett A i energiförbrukning.

  Ett ytterligare kännetecken som denne modellserie har är den ovanligt låga ljudnivån som de har. Dammsugarna i denne kategori har en ljudnivå på under 60 dB, vilket är tystare än ett normalt samtal mellan två personer. Med andra ord kan man dammsuga sitt hus/lägenhet samtidigt som man samtalar – det är få dammsugare som kan skryta med detta.

  Bosch Zoo’o ProAnimal dammsugare – Till djuren därhemma

  Bosch Zoo’o ProAnimal är en perfekt dammsugarserie till husdjuren därhemma då Bosch har utvecklat serien speciellt för att kunna samla upp djurhår så effektivt som möjligt. I förhållande till en standarddammsugare kan alla Bosch Zoo’o ProAnimal dammsugare få bort allt djurhår upp till 30 % fortare än vid användning av en vanlig dammsugare.

  Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.