Bästa Dyson dammsugare i test

Rankningen baseras på dammsugarnas funktioner, design, pris och olika tester.


Allmänt om Dyson dammsugare

Vill du ha en dammsugare med atypiskt utseende och som verkligen sticker ut? Då är en Dyson dammsugare något för dig. Dyson dammsugare kan fås i unika mönster som gör dem utmärkande samtidigt som de hanterar rengöringen på bästa möjliga sätt. Dyson har bra motorer som garanterar ett bra rengöringsresultat på alla typer av ytor.

Dyson dammsugare har olika funktioner och det är upp till dig att välja vad du anser vara viktigast i förhållande till vilken dammsugare som ska bli din nästa. Med en Dyson-produkt kan du räkna med kvalitet och därmed enkelt och snabbt få ett rent och snyggt hem igen.

Dyson dammsugare utan – först på marknaden

“1978 blev James Dyson frustrerad över att hans dammsugare sög mindre och mindre. När han demonterade den insåg han att påsen hade fyllts med damm vilket som var anledningen till att dammsugaren miste dess sugkraft. Han hade nyligen utvecklat ett industriellt cyklontorn som tog bort färgpartiklar från luften med hjälp av en centrifugalkraft för fabriken där han arbetade. Men skulle samma princip fungera i en dammsugare?”

Han började. Fem år och 5127 prototyper senare hade han uppfunnit världens första dammsugare utan dammsugarpåse. Är man trött på att byta dammsugarpåse och har en stor, traditionell dammsugare hemma kan du rikta din uppmärksamhet mot en Dyson-dammsugare, som inte inkluderar dammsugarpåsar. Idag är Dyson specialiserade på produktionen av dammsugare utan dammsugarpåsar samt utan sladdar.

Idag säljs Dysons produkter i över 60 länder. Dyson har vuxit från en man med en idé till ett världsomspännande teknikföretag som sysselsätter över 1 000 ingenjörer och flera tusen anställda. Idag har företaget en fokus på att vidareutveckla verksamheten med fler idéer och uppfinningar. Ett flertal av Dysons anställda befinner sig i Storbritannien, Singapore och Malaysia och arbetar med att ständigt uppfinna och förbättra Dysons produkter.

Dysons sladdlösa och dammsugarpåse-fria dammsugare är av hög kvalitet och kommer med flera smarta fördelar. Bland annat kan de trådlösa dammsugarna placeras i ett förvaringsskåp, och därmed tar de betydligt mindre plats än den traditionella dammsugaren.

Dysons dammsugare får mer och mer av marknadsandelarna i Sverige tack vare dess moderna teknik från sina dammsugare utan dammsugarpåsar och filter, men som fortfarande lever upp till de allra högsta och senaste kraven från EU. Vi rekommenderar att du noggrant läser igenom produktinformationen innan du köper och därmed får en bra överblick över vad Dyson-dammsugare är och vad den kan göra.

Olika Dyson dammsugartyper

2-i-1 dammsugare från Dyson: Är du trött på att ta ut den stora gamla dammsugaren från garderoben när du ska dammsuga? Med en 2-i-1 dammsugare från Dyson har du möjlighet för att istället ta ut en lätt och elegant skaftdammsugare och snabbt hantera rengöringen. Dessutom kan du nu göra det utan en irriterande sladd.

Skaftdammsugare är väldigt lätta att ta fram och du kan till och med klicka på den lilla handdammsugaren och snabbt dammsuga upp smulor från bordet eller dammet från fönsterbrädan. De två dammsugarna är otroligt smarta och plötsligt blir det lite enklare att hantera rengöringen av hemmet.

Robotdammsugaren: Om du också är trött på att dammsuga varje vecka och alltid känner dig stressad innan du får gäster, kan robotdammsugaren vara något för dig. Med en robotdammsugare bliver rengöringen enkel och du kan ställa in när du vill att roboten ska starta. Du kan alltså få robotdammsugaren att dammsuga din bostad medan du inte är hemma. Det enda du behöver tänka på när du vill ha ett rent hem är att tömma den avtagbara behållaren.

Robotdammsugare använder inte dyra dammsugarpåsar, så det finns inga extra utgifter efter att ha investerat i den här smarta lilla teknikroboten. Efter att robotdammsugaren skött om rengöringen kör den automatiskt tillbaka till sin ladd-station och förbereder den till att städa för dig nästa gång.

Den vanliga dammsugaren: Dyson har också vanliga dammsugare i sitt sortiment och dessa har ett helt fantastiskt utseende. Design är något Dyson bryr sig mycket om och de tillverkar alltså sina helt egna dammsugare. Det råder inget tvivel när du ser en Dyson dammsugare och det är alltid lika trevligt att ha ett litet föremål som sticker ut från mängden. En vanlig dammsugare från Dyson hjälper dig att få ett trevligt och rent hem, och detta på ett enkelt sätt.

Dammsugare kan enkelt manövreras runt i hemmet och de kan också justeras i höjd med sina teleskoprör, så att du undviker risken för ryggproblem vid rengöring. Det viktiga med en bra dammsugare är sugkraften och där kan du räkna med en Dyson dammsugare då de suger upp all smuts som du stöter på när du rengör.

Letar du efter en viss dammsugare kan du se dem i menyn till höger. Om du vill ha mest värde för pengarna kan du se de mest populära dammsugarna som testas här

Dyson dammsugartest – Testkällor

Dyson har blivit ett välkänt varumärke när det gäller dammsugare. Av denna anledning ingår deras dammsugare ofta också i en serie tester av dammsugare.

Ett dammsugartest tittar oftast på hur bra dammsugarens sugkapacitet är, dess energiförbrukning och hur de enskilda munstyckena fungerar på olika golvytor. I ett stort dammsugartest som genomfördes av danska konsumentrådet Tænk inkluderades flera av Dyson-dammsugarna.

Du kan läsa hela dammsugartestet här på Konsumentrådet Tænk.

Dyson V8 Absolute dammsugartest

Dyson V8 Absolute är en av de mest populära dammsugarna från Dyson. Denna modell har använts i ett antal olika dammsugartester där alla dess egenskaper, funktioner och användbarhet testats grundligt.

Dyson V8 Absolute får 96/100 i det stora dammsugartestet hos GoodHousekeeping.com – läs testen av Dyson V8 Absolute här.

Tek.no har också genomfört ett stort dammsugartest, där Dyson V8 varit inkluderad. Här har modellen blivit rankad som den bästa dammsugaren i testet med 89/100 poäng. Läs dammsugartestet från Tek.no här.

TrustedReview.com har också testat dammsugaren, och även här får den toppbetyg – 5/5 stjärnor. Slutsatsen är att dammsugaren är en mycket kraftfull och flexibel sladdlös dammsugare som sköter sitt jobb väl. Den största nackdelen med dammsugaren är dess pris. Läs det här.

Expertreviews.co.uk har också testat Dyson V8 Absolute, och här är betyget inte annorlunda. Modellen har fått en mängd positiv kritik och får därmed ett totalt betyg på 5/5 stjärnor. Läs testet från Expertreviews.co.uk här.

Dyson dammsugare – originalet inom dammsugare utan dammsugarpåsar

Dyson-dammsugaren är den ursprungliga dammsugaren utan dammsugarpåse som tillverkats sedan 1983 i England. Dammsugarna är kända för flera faktorer. Bland annat är det den enda dammsugaren i världen som inte har något filter alls – samtidigt som den har en unik teknik som gör att den kan suga upp även de minsta partiklarna från golvet.

Under 1978 fick en ingenjör en idé. Han hette James Dyson. Han var väldigt trött på att hans dammsugare blev sämre och sämre med tiden som dammsugarpåsen fylldes och smuts och damm blockerade filtren. Absorptionsförmågan försämrades avsevärt. Fem år av innovations- och utvecklingsarbete samt över 5000 prototyper senare stod han med den slutliga modellen – en dammsugare utan dammsugarpåse som inte försämrades över tiden.

Är en Dyson dammsugare värd pengarna?

Dyson dammsugare får mer och mer marknadsandelar i Sverige tack vare den moderna tekniken från dammsugarna utan dammsugarpåsar och filter, men som fortfarande lever upp till de högsta kraven som ställs av EU. De flesta Dyson-dammsugare som vi testar är definitivt värt pengarna. Vi rekommenderar att du klickar på några av de olika dammsugarna på denna sida och får en uppfattning om vad som utmärker en Dyson-dammsugare och vad den kan göra.

[yasr_overall_rating size=”medium” postid=”12″]