Bästa Philips dammsugare i test

Rankningen baseras på dammsugarens funktioner, design, pris och olika tester.


  Är en Philips dammsugare ett bra köp?

  Det holländska företaget Philips började producera belysningar redan i slutet av 1800-talet och har genom åren kontinuerligt utökat sitt produktsortiment till praktiskt taget alla slags elektriska apparater – både för privatpersoner och företag. Idag innehåller Philips stora produktportfölj också ett brett urval av bra dammsugare.

  Är Philips dammsugare något för mig?

  De flesta Philips dammsugare är anständiga och lever upp till dagens krav på dammsugare. Redan i 2014 införde EU ett nytt rättsligt krav som av energimässiga skäl begränsar motoreffekten till 1600 watt vilket som kommer att minska ytterligare i framtiden.

  Detta har också inneburit att ett stort antal dammsugare från Philips har utgått, och till skillnad från många av konkurrenterna har Philips inte valt att komplettera sortimentet med uppdaterade modeller.

  Så bra är en Philips dammsugare

  Philips tillverkar några fantastiska dammsugare på marknaden. Philips är duktiga inom all slags teknik och därför är de också skickliga med att implementera sina innovativa idéer i sina dammsugare. Till exempel är många av modellerna certifierade som allergivänliga eftersom de använder ett HEPA-filter som tar bort över 99% av alla partiklar i luften. Det är långt ifrån alla dammsugare som kan skryta med en sådan certifiering.

  Dessutom kan man med en genomsnittlig dammsugare från Philips få ut så mycket av så lite. Till exempel så är sugkraften nästan intakt, till och med med en nästan full dammsugarpåse. Kvaliteten återspeglas alltid i priset, men även de billiga modellerna till ca 1000 kr kan verkligen göra skillnad för dammsugningen därhemma.

  Philips är först och främst en tillverkare av elektronik och detta kan även märkas i deras dammsugarprodukter. Innovation är nämligen i fokus när det gäller dammsugning. Bland annat producerar de sladdlösa dammsugare och handdammsugare av bästa kvalitet, och de utvecklar dessutom ständigt sina produkter.

  Du kan faktiskt hitta en Philips dammsugare som täcker de flesta behov. Allt från en standard dammsugare med extra stark sugkraft, till en Dyson-inspirerad centrifugdammsugare och en handdammsugare med bra drifttid. Ihop med deras elektroniska avdelning har Philips producerat en mängd dammsugare som du kan köpa för ditt hem. Det finns något för alla, både när det gäller pris, smak, stil och användarvänlighet.

  Är en Philips dammsugare allergivänlig?

  Philips dammsugare utan dammsugspåse klarar sig extremt bra när det gäller allergitester. I en topp 10 genomförd av ett online dammsugartest smög så många som 3 av Philips dammsugare sig upp på listan. Dammsugare utan dammsugspåse är otroligt bra på att filtrera bort dammet att till och med allergiker kan märka det. Dessutom är de utrustade med ett så kallat allergifilter som filtrerar bort 99,9% av partiklarna i luften. Detta gäller för de flesta dammsugare från Philips

  Det är ett så kallat HEPA-filter som fångar upp majoriteten av partiklarna som gömmer sig i vår luft. Om du är särskilt känslig för små dammpartiklar kan en dammsugare från Philips hjälpa dig att rensa luften som finns i ditt hem. Det betyder också att praktiskt taget alla Philips dammsugare är certifierade som “allergivänliga” eftersom de fungerar bättre än andra dammsugare när det gäller allergivänlighet med sina specialiserade HEPA-filter.

  Kom ihåg att när vi snackar om dammallergi menar vi också allergi mot dammkvalster. Det finns inget farligt i det, för de finns överallt och gömmer sig oftast i sängkläderna. Det är därför du alltid ska börja med att lufta och tvätta om du lider av kraftig allergi. Dammsugaren klarar inte det själv.

  Däremot så kan en allergivänlig dammsugare från Philips hjälpa till med att hålla luften ren på lång sikt. Ju oftare du använder dammsugaren, desto renare luft får du, eftersom en allergivänlig dammsugare suger partiklar ut ur luften och “spottar” ut renare luft. Men om du har en dammsugare med en dammsugarpåse bör du vara försiktig eftersom det kan damma väldigt mycket när du tömmer den.

  Det är därför det även är många som väljer lösningen utan en dammsugarpåse när de vill ha en allergivänlig dammsugare. Istället kan de kasta dammet och smutsen direkt i papperskorgen genom behållaren som finns hos alla dammsugare utan dammsugspåse. Ju tidigare du blir av med dammet som allergier, desto bättre.

  Philips – dammsugare drivna av innovation

  Philips är ett holländskt företag som grundades i slutet av 1800-talet under industrialiseringens storhetstid. I början handlade det endast om ljus, och under de första många åren tillverkade de nästan bara glödlampor. Under århundradet handlade det först och främst om olika produkter inom elektronikområdet.

  Du känner säkert bäst till Philips som elektroniktillverkare. De är kända för att göra allt från TV-apparater, rakhyvlar, glödlampor, lampor och så vidare. De var också dem som fick ära för att uppfinna CD:n i samarbete med Sony och senare, när tekniken utvecklades, DVD:n. Under många år var de en av de ledande tillverkarna på marknaden för elektronikprodukter och har sedan dess expanderat till vitvaror inklusive dammsugare.

  Under 1998 samarbetade Philips med Electrolux för att skapa en flexibel dammsugarpåse som kunde användas för cylindriska dammsugare. Tillsammans utvecklade de vad de kallade för en s-påse som kunde passa alla dammsugare. Detta är utgångspunkten för alla dammsugarpåsar vi har idag och den speciella vikningen innebär att dammet samlas optimalt och inte skadas av vassa och hårda föremål som glas och sten.

  Så det är alltså först nyligen som Philips kommit in på marknaden för dammsugare. Under det nya årtusendet har de emellertid fokuserat enormt mycket på luftreningsteknik och dessa innovationer har de försökt ta med sig till sina dammsugare, så de är några av de bästa på marknaden när det gäller luftrening. Tack vare deras djupt rotade rötter i elektronik så kan du lita på att Philips producerar några av de mest innovativa produkterna på marknaden.

  [yasr_overall_rating size=”medium” postid=”12″]
  Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.