Bästa Electrolux dammsugaren i test

Rankningen baseras på dammsugarens funktioner, design, pris och olika tester.


Allmänt om dammsugare från Electrolux

När det gäller dammsugare är det väldigt troligt att du hört talas om Electrolux-märket förr. Anledningen är enkel, Electrolux är en favorit bland svenskar. En Electrolux dammsugare är det perfekta valet för dig som vill ha en pålitlig, testvinnande och effektiv dammsugare.

Många av de Electrolux dammsugare som du hittar på den här sidan är listade här antingen för att de valts som testvinnare eller för att det är det mest populära valet bland konsumenter. Nedan kan du läsa mer om de bästa dammsugare från Electrolux, inklusive funktioner, specifikationer och design. Njut av läsningen!

Electrolux dammsugare – eller populärt val

Som rubriken antyder är Electrolux dammsugare extremt populära på den svenska marknaden. Electrolux är faktiskt det mest populära varumärket när man tittar på antalet sålda modeller och därmed har dem också den största andelen på marknaden.

Det finns många skäl till att deras dammsugare är så populära, men framförallt några aspekter är värda att belysa. Först och främst är Electrolux dammsugare snygga, med en modern design. Flera av deras dammsugare har mycket färg och ser nästan futuristiska ut.

Därefter ligger deras modeller i en passande prisklass, där andra modeller kan vara betydligt dyrare. Detta, i kombination med att Electrolux vunnit många tester, gör att fler och fler helt enkelt väljer att investera i en dammsugare från Electrolux. Längst upp på denna sida kan du se de mest populära modellerna och kanske till och med finna inspiration till ditt nästa köp.

Varför välja en dammsugare från Electrolux?

Om du letar efter en ny dammsugare kan du köpa en från märket Electrolux. Dammsugare från Electrolux klarar sig i allmänhet väldigt bra i tester och flera av deras modeller kammar hem vinsten. Electrolux dammsugare har klarat sig bra hos konsumentrådet TÆNK, det svenska teknik-magasinet samt användarrecensioner på flera danska hemsidor.

Konsumentrådet TÆNK testar dammsugarna noggrant och därför kan man lita 100% på dessa tester. Om en dammsugare klarar sig bra genom ett sådant test kan du räkna med att få en produkt som kan möta de utmaningar som anges i produktbeskrivningar.

Recensioner från köpare är också en bra indikator eftersom detta är erfarenheter listade av dem. Du kan läsa om köpares erfarenheter där de också skrivit vad som gått bra och vad som gått mindre bra. Sammanfattningsvis har Electrolux klarat sig bra genom dessa och du kan med fördel överväga en Electrolux-dammsugare som din nästa.

En Electrolux-dammsugare av återvunnen plast

Många av de dammsugare som du kan köpa från Electrolux tillverkas av återvunnet material, vilket är det bästa valet du kan göra för miljön. Alla deras dammsugare anger hur mycket av produkten som är tillverkad av återvunnen plast, och detta kan variera från 40% till 100%.

Om du är en person som bryr sig om miljön kan du rikta din uppmärksamhet på en dammsugare från Electrolux, eftersom de båda är miljövänliga, allergivänliga och mycket energieffektiva. Varje modell har en EU-data broschyr där du kan läsa om den enskilda dammsugarens specifikationer och därmed få reda på hur mycket energi den använder, hur mycket damm den utlöser och hur bra dess sugkraft är.

Ett exempel på en Electrolux-dammsugare i återvunnen plast är Electrolux EUO9GREEN och Electrolux EUS8GREEN.

Olika Electrolux-dammsugare

Det finns en mängd olika modeller från Electrolux, inklusive UltraOne serien, UltraSilencer serien, SilentPerformer serien och UltraFlex serien.

Electrolux dammsugare är lika varandra samtidigt som det finns saker som skiljer dem åt. Du kan välja att köpa en dammsugare med dammsugarpåsar, som hygieniskt samlar upp allt damm och smuts från golvet. Detta är fördelaktigt för personer med allergier och astma.

Du kan också köpa en dammsugare utan dammsugarpåse som har en behållare som samlar upp all smuts. Denna behållare kan tömmas direkt i soptunnan och du kan därmed enkelt tömma dammsugaren varje gång du dammsugit. Electrolux har även lanserat sladdlösa dammsugare som är flexibla då du slipper byta uttag när du flyttar dammsugaren. Detta val av dammsugare har blivit särskilt populärt eftersom dessa vanligtvis också kommer med en behållare och inte en dammsugarpåse.

Några av de viktigaste aspekterna att tänka på när du letar efter din nästa dammsugare är dess sugkraft och tillbehören. Sugkraften måste naturligtvis vara så effektiv som möjligt så att du slipper köra runt på samma platser om och om igen för att få bort all smuts. Om du är hundägare och har mycket djurhår liggande måste dammsugaren kunna suga upp dessa hår som samlas, så att du kan få ett rent och snyggt hem även om din bästa vän fäller hår i hela huset.

Electrolux UltraOne dammsugare

Electrolux UltraOne serien av dammsugare finns i flera olika former och färger och är en av de bästa dammsugare-serierna från Electrolux. Med denna serie får du dammsugare som klassas med AAAA i alla de kategorier som de rankas på, inklusive rengöringsförmåga på hårda golvytor, rengöringsförmåga på mattor, dess dammutsläpp samt energiförbrukning. Här får modellen toppbetyg och är därför en toppmodell från Electrolux.

Electrolux UltraSilencer dammsugare

Electrolux UltraSilencer ger dig enorm komfort genom en utmärkt dammsugar-förmåga och en exceptionellt låg ljudnivå på en av de lägsta nivåerna på marknaden. Deras UltraSilencer-serie har blivit väldigt populärt med tiden, eftersom den både kan förvärvas till ett bra pris och samtidigt ge riktigt bra resultat i tester. Den passar perfekt för människor som bor i en lägenhet där ljudnivån ska vara låg.

Olika Electrolux dammsugare i test

Som du kanske märkt redan finns det många Electrolux dammsugare som röstats fram som bäst i tester. Många av de dammsugar-tester som utförs idag involverar en Electrolux dammsugare. Detta beror på att Electrolux tillverkar riktigt bra modeller som tar hänsyn till det kvalitativa-, innovativa-, och miljömässiga perspektivet.

Om vi utgår från ett dammsugar-test utfört av konsumentrådet Tænk, ser vi att flera av deras “Bäst i test”-dammsugare är från Electrolux. Senast i mars 2018 utsågs bland annat Electrolux EUO9GREEN UltraOne och Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer till de bästa i testerna, med ett betyg på 72%. Även i samma test valdes Electrolux ESP72DB SilentPerformer också som bäst i text med ett betyg på 71%. Detta utsågs genom ett konsekvent dammsugartest som hade fokus på rengöringsförmåga, kvalitet samt användarvänlighet. Läs om det omfattande testet av dammsugaren här.

Konsumentrådet TÆNK har också genomfört ett test på sladdlösa dammsugare, som också innehåller flera Electrolux-modellerna. Här ser vi bland annat Electrolux PURE F9 Animal som en av de modeller med högst betyg i testet som utfördes i februari 2019.

Electrolux dammsugare är också ett av de mest populära valen bland dess användare, vilket som också kan märkas i recensionerna. Modellerna får vanligtvis recensioner med höga betyg (5/5), vilket som indikerar att de också klarar sig väldigt bra i de dammsugartester som utförs i privata hushåll.

Electrolux UltraSilencer dammsugare är populära

En av de mest populära serierna från Electrolux är deras UltraSilences-serie. Några kännetecknande egenskaper för denna serie är deras extremt bra prestationsförmåga och dess låga ljudnivå. Många modeller från UltraSilencer-serien är testvinnare bland många dammsugare.

Om du tittar på listan ovan ser du att många av dammsugarna högst upp från Electrolux UltraSilencer serie. Vi rekommenderar att du klickar på en av modellerna och läser mer om hur och varför modellen är så bra som den är.

Om urvalet av Electrolux dammsugare

Det allmänna utbudet hos Electrolux är väldigt stort. Electrolux är kända för sitt stora urval som består av såväl vanliga dammsugare utrustade med en dammsugarpåse, och med dammsugare som inte har någon.

Electrolux är en av de mest populära dammsugarmärken i Sverige, tack vare det faktum att det finns något för alla smaker och för allas budget. Majoriteten av Electrolux dammsugare får bra betyg i olika tester och Electrolux har själv uppgett att de har stora ambitioner på marknaden för dammsugare.

På Dammsugartest.se står vi mycket positiva till dammsugarna från Electrolux. Praktiskt taget alla deras modeller levererar dammsugare med bra prestanda, inte minst med tanke på priset. Flera av deras modeller ligger på vår lista över de bästa dammsugarna någonsin, om vi tittar på alla märken. Du kan se denna lista på vår förstasida.