Bästa Miele dammsugare i test

Rankningen baseras på dammsugarens funktioner, design, pris och olika tester.


Allmänt om Miele dammsugare

Det tyska märket Miele är ett av de mest kända dammsugarmärkena på den svenska marknaden. De har funnits i många år och en Miele-dammsugare har hittat hem till många svenska hem. Detta beror delvis på den goda tyska kvaliteten, som säkerställer att dammsugaren håller i många dammsugartimmar – och därmed håller i många år.

Dammsugare från Miele är av hög kvalitet. Detta beror på Mieles vision och slogan ”Immer Besser”, som på svenska kan översättas till ”Alltid bättre”. Här måste man förstå att Miele strävar efter att alltid tillverka bättre produkter – både bättre än sina tidigare produkter, och bättre än deras konkurrenter.

Varför välja en dammsugare från Miele?

Miele är ett välkänt varumärke inom ett antal vitvaror och de producerar otroligt många snygga produkter för alla slags hushåll. Miele dammsugare har många olika funktioner och du kommer garanterat att hitta en dammsugare som passar dina behov. Miele dammsugare är i allmänhet bra när det gäller energiförbrukning och sugförmåga.

Det viktigaste med en dammsugare är att den kan suga upp all smuts och därmed är en bra sugförmåga idealisk. Miele dammsugare har en fin design och du kan enkelt styra alla dess funktioner. Till Mieles vanliga dammsugare finns det nästan alltid passande tillbehör som bidrar till ett renare hem. Olika munstycken ser till att du kan rengöra även där det är besvärligt att komma till.

Miele är känd för att ha produkter med god kvalité och därför kan du också räkna med en bra produkt om du köper en dammsugare från märket Miele.

Miele dammsugarserie – skillnaden på C1, C2 och C3

Miele C3 dammsugare – den populäraste

Miele C3 är den tyska tillverkarens största och mest effektiva dammsugarserie – här får du nämligen den bästa rengöringseffekten, eftersom motorn i modellerna är den största som Miele producerat. Miele Complete C3 tillverkas i flera kombinationer, beroende på dina behov. Bland annat tillverkas en modell som heter Miele Complete C3 Silence Ecoline, som fokuserar på ljudnivå och energiförbrukning. Dessutom tillverkar de en modell som heter Miele Complete C3 Cat & Dog, som riktar sig till husägare som har ett speciellt turbomunstycke.

Miele C2 dammsugare – den mellersta

Miele C2-modellserien är lillebror till Miele C3-modellserien som beskrivits ovan. Miele C2 liknar C3 på många aspekter, men ligger vanligtvis i en lägre prisklass och har därmed vanligtvis ett mindre bra filter, en något mindre motoreffekt och färre tillhörande munstycken. Det beror dock på vilken modell du tittar på, där till exempel Miele C2 Powerline har samma sugförmåga som Miele Complete C3 Powerline, men med en något mindre design och ett inte lika bra filter som C3.

Miele C1 dammsugare – den lilla och praktiska

Miele C1 är den minsta modellen i Mieles sortiment av dammsugare, och har en betydligt mindre design och är ännu billigare än sina storebröder. Miele C1 innehåller också mindre tillbehör och riktar sig till mindre hushåll där det inte finns plats för en större dammsugare. Den här lilla modellen passar bra i de flesta skåp och levererar ett fint dammsugningsresultat trots storleken.

Miele tillverkar ett brett utbud av dammsugare inom varje serie, och det är viktigt att du läser om varje enskild dammsugare innan du gör ett köp. En del av dammsugarna är till exempel tystare än andra, vilket som kan vara fördelaktigt för dig som bor i en lägenhet. Dessutom kan speciella munstycken också inkluderas, som kan vara en fördel om du har många mattor, mycket trägolv eller har kakel i hushållet.

Vanlig dammsugare

Mieles vanliga dammsugare fungerar i allmänhet väldigt bra på hårda ytor. Dammsugaren är bra på både trägolv, kakel och standardplattor. Dessutom gör dammsugaren i allmänhet ett väldigt bra jobb på mattor. De vanliga dammsugarna har en bra utsträckning och kan justeras i höjd med teleskopröret så att du upprätthåller en bra hållning när du dammsuger. Det finns alltid en mängd bra tillbehör till de olika dammsugarna och därmed kan du dammsuga möbler och fogar i hemmet problemlöst. Detta säkerställer en stabil rengöring även på de mest svåråtkomna platserna.

Miele dammsugare till hundägare

Hundhår dammsugare har Miele också tänkt på eftersom det finns så otroligt många djurägare idag. Ens djur är som ens älskade barn och de måste också ha rätt till att vara i hela hemmet. Men både katter och hundar fäller otroligt mycket och med skräddarsydda munstycken kan du snabbt ta hand om hårsituationen och få ett rent och snyggt hem. Du kan snabbt suga upp alla hårstrån och därefter bara njuta av ditt rena hem tills du måste ta fram dammsugaren igen och suga upp allt hår. Man kan också få en robotdammsugare för hundhår om man önskar det.

Robotdammsugare

En robotdammsugare är en fantastisk uppfinning och du kan enkelt ställa in den till att dammsuga under tiden som du är på jobbet. Du kan alltså lämna ett smutsigt hem och komma hem till ett trevligt och rent hem – det kallar vi smart! En robotdammsugare från Miele är utrustad med många smarta funktioner och du kan till exempel skapa en ”virtuell vägg” så att dammsugaren inte rör sig på platser du inte vill att den ska röra sig på. Dammsugaren levereras med en laddstation som kan placeras precis när du tycker den passar.

Fördelen med en robotdammsugare är också att ljudnivån är otroligt låg och att de inte väsnas mer än en normal konversation gör. Så blir det lite mindre stress i hemmet innan en födelsedag eller innan gäster anländer, och du kan enkelt köra igång dammsugaren medan du förbereder maten.

Bästa Miele dammsugare i test

Som det blivit nämnt ovan är Miele-dammsugare tillverkade av hög kvalitet och har varit en del av ett antal dammsugartester de senaste åren. Senast blev en Miele-dammsugare testat av konsumentrådet Tænk. Här var det Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline som kammade hem vinsten. Denna Miele-dammsugare har röstats fram som bäst i test, med ett betyg på 73%. Detta hände under ett stort test tillbaka i augusti 2018.

Läs hela dammsugartesten från Konsumentrådet Tænk her. Observera att det krävs ett abonnemang för att kunna läsa dammsugartestet.

Det har dessutom gjorts ett antal andra Miele-dammsugartester, inklusive ett test av Miele Complete C3 Cat & Dog-dammsugaren. Denna dammsugare har testats av den amerikanska TrustedReview.com, där den får 4,5/5. Läs Miele-dammsugartestet i länken.

Rent allmänt är det värt att köpa en dammsugare från Miele. Detta tack vare en test som visar att produkterna kan leverera det de ska. Modellerna är väldigt robusta samt kvalitetsstämplade för att dammsuga under flera generationer – även om de används mycket. Se alla Miele dammsugare på Mieles egna hemsida.

Vad ät Miele bra på?

Miele har tillverkat hushållsprodukter med fokus på kvalitet sedan början av 1900-talet. De har alltid erbjudit sina kunder produkter som sätter standarden för hållbarhet, prestanda, driftkomfort, design, energieffektivitet samt service.

Detta uttrycks också genom deras motto ”Imme besser”, som grundarna Carl Miele och Reinhard Zinkann skrev på deras allra första produkter, och som fortfarande kännetecknar alla Miele-produkter fortfarande idag. Företaget koncentrerar sig på Miele-varumärket och dess position i marknadens bästa klass.

Enligt Miele står de för långsiktiga överväganden och handlingar, värderingar och mål med kontinuitet samt ett gott samarbete gentemot kunder och leverantörer.

Krav du kan ställa till din Miele dammsugare

Miele har många olika dammsugarserier, som alla tjänar ett specifikt syfte i det dagliga hushållet. De levererar dammsugare i de flesta prisklasser, beroende på vilka funktioner som man önskar av en dammsugare.

En av de absolut viktigaste hörnstenarna i produktionen av Mieles dammsugare är deras höga kvalitet och livslängd. Det är ett gemensamt drag för alla deras modeller, som annars skiljer sig åt i sugförmåga, energi- och ljudnivå samt utrustning och design. En av deras mest populära modellserier är Complete C3, som har en särskilt kraftfull prestanda.

Detta är en robust serie som kan suga upp allt från golvet och har en arbetsradie på upp till 12 meter. Den har en dammsugarpåse som rymmer 4,5 liter, vilket håller ner driftskostnaderna. Om du behöver en Miele-dammsugare kan deras Miele Complete c3-serie vara ett extremt förnuftigt val.

Miele dammsugare – länge leve hållbarhet!

Miele dammsugare kan enkelt hålla i ett helt decennium om du bara är lite försiktig med den. Miele prioriterar hög kvalitet.

Från koncept till färdig dammsugare. Mieles dammsugare utvecklas och tillverkas exklusivt i deras egna fabriker.

I slutet av produktionsprocessen testas varje dammsugare grundligt. Inte minst med denna vård uppnår Miele en utmärkt kvalitet och lång livslängd för alla deras produkter. Alla element i dammsugaren är konstruerade för att hålla länge och användas flitigt för att bekämpa damm i såväl huset som lägenheten.