Bästa handdammsugare i test

Rankningen är baserad på dammsugarnas funktioner, design, pris samt olika tester.


Vad är en handdammsugare?

Som det nästan framgår av namnet är en handdammsugare en dammsugare som kan hållas samt enkelt användas med en hand. Den är mer kompakt gällande storleken än den traditionella dammsugaren, och därför är den perfekt till vissa dammsugaruppgifter.

Typisk sätt så väger en handdammsugare inte särskilt mycket, och kan därför enkelt användas om mjöl eller smulor ska dammsugas upp från bordet. Det har hänt mycket med handdammsugare under de senaste åren: de har fått bättre batterier, de har fått en mer modern design, och sist men inte minst finns det också vissa modeller som kan användas på golvet – nämligen de så kallade ”2-i-1 dammsugarna”.

Varför bör jag köpa en handdammsugare?

Det finns många fördelar med en handdammsugare, vilket också är en av skälen till att de har blivit så populära. Handdammsugare har den stora positiva aspekten av att vara extremt tillgängliga då de vanligtvis står framme, redo att användas omedelbart. Det är inte som en traditionell dammsugare som först ska hivas ut ur skåpet, kopplas in i ett uttag och därefter har den endast en viss räckvidd innan man tvingas skifta uttag ännu en gång. Alla dessa besvär undgår du med en handdammsugare.

Du bör därför överväga att köpa en handdammsugare om du gärna vill dammsuga bort dammet i ditt hem lite oftare. Därutöver bör du överväga att köpa en handdammsugare om du skulle vilja att dammsugningen ska bli enklare. Handdammsugare är faktiskt mycket populära i länder såsom exempelvis USA där många fler har en handdammsugare än i Sverige mätt på genomsnitt per invånare.

Ersätter en handdammsugare en normal dammsugare?

En handdammsugare kan mycket väl ersätta en normal dammsugare. Det rekommenderas dock att du inte har en mycket stor lägenhet eller hus om du vill göra detta. Anledningen är för att de flesta handdammsugare har en begränsad driftstid då en handdammsugare drivs av ett batteri och inte kopplas in i ett uttag när den ska suga.

Om du däremot bor i ett hus/lägenhet av normal eller mindre storlek kan en handdammsugare vara en riktigt bra idé. Såsom tidigare nämnt är den otroligt enkel att dra nytta av då den har en fast plats där den står. Sugförmågan på de större modellerna är riktigt god, och kan utan problem dammsuga upp smutsen från golvet. Under de senaste åren har det skett mycket på handdammsugarmarknaden. De stora tillverkarna har börjat fokusera mer på att tillverka handdammsugare av hög kvalitet, och därför ser vi också att det dyker upp bättre och bättre modeller på marknaden.

Vem tillverkar de bästa handdammsugarna?

Det finns flera tillverkade som framställer utmärkta handdammsugare. Vi har här på sidan provat på att rangordna de bästa av dem. Du kan därför använda tabellen som du ser överst här på sidan som en guide gällande vilka handdammsugare som är de allra bästa. Kom ihåg att priset också spelar en roll.

Du får naturligtvis en av de bästa handdammsugarna genom att betala ett högre pris. Var dock alltid uppmärksam på vad du får för detta pris. Det kan vara så att det medföljer något extra tillbehör eller funktioner som du inte behöver. Ibland kan samma modeller köpas utan de extra tillbehören, och du kan på så vis spara en del pengar.

Fler handdammsugare

5.990 kr