Bästa Electrolux handdammsugare i test

Rankningen baseras på dammsugarens funktioner, design, pris och olika tester.


Ska jag köpa en Electrolux handdammsugare?

Handdammsugare kan användas till många saker och blir därför mer och mer populära idag. Electrolux handdammsugare är helt klart en av favoriterna, och här kan du läsa mer om anledningarna. En handdammsugare från Electrolux är uppladdningsbar och sladdlös. Av den anledningen är de alltid redo att användas oavsett vilken uppgift de ska utföra. Du kan med fördel dammsuga matbordet eller använda den till att dammsuga upp aska framför kaminen. En Electrolux dammsugare ger en effektiv rengöring i kombination med en utmärkt design och låg ljudnivå.

Vad får man med en handdammsugare från Electrolux?

Ett effektivt batteri

Med en handdammsugare från Electrolux får du en av de bästa handdammsugare på marknaden. Med dess inbyggda, effektiva litiumbatteri kan de flesta handdammsugare från Electrolux hålla i upp till 25-30 minuter vid lägsta hastighet.

Ett bra filter

De allra flesta handdammsugare från Electrolux har ett inbyggt dubbelfilter. Det innebär att det finns både ett internt och externt filter som resulterar i en bättre filtrering av dammet. På så sätt kan handdammsugaren bättre hantera all smuts och damm som samlas.

Filtret som är installerat i de flesta handdammsugare från Electrolux levereras med ett filter som går att rengöra. Det innebär att du kan tvätta filtret i lugn och ro, vilket förlänger livslängden och är bättre för både din plånbok och miljön.

Ergonomisk design

En handdammsugare från Electrolux är tillverkad med en ergonomisk design. Det innebär bland annat att du får ett mjukt handtag som ger en enkel och bekväm design. Dessutom får du en användarvänlig design som garanterar enastående resultat och bästa möjliga upplevelse.

Som ett extra plus i kanten får du ett unikt och patenterat hjul på undersidan, vilket gör användarvänligheten ännu bättre. Genom att placera den på undersidan kan du enkelt och elegant rulla handdammsugaren fram och tillbaka – utan några problem som helst.

Laddning

Även om en handdammsugaren inte alltid är den snabbaste till att ladda, finns det ett antal smarta funktioner associerade med en handdammsugare från Electrolux. På handdammsugaren har du till exempel en LED-laddningsindikator på framsidan som hjälper dig att se när batteriet börjar ta slut. Modellerna har också en smart laddstation, som du enkelt kan placera din dammsugare i när den behövs laddas. När du använder laddstationen säkrar du också dig för att din Electrolux handdammsugare alltid är redo för att användas.

Electrolux Rapido handdammsugare

Rapido. Det kallas en av Electrolux modellserier av handdammsugare. Electrolux Rapido är en av de mest populära modellserier bland handdammsugare som finns på marknaden. Den sladdlösa handdammsugaren, Electrolux Rapido, klarar det mesta. Serien finns i en mängd olika modeller, alla med sitt eget användningsområde.

Till exempel kan du välja en Electrolux Rapido Wet&Dry, som är gjord för att hantera dammsugning av blöta föremål. Det betyder att den kan användas på till exempel toaletten eller andra ställen där det är blött.

Den huvudsakliga skillnaden mellan de olika Electrolux Rapido modellerna är det medföljande batteriet och filtreringssystem.

På de allra flesta Electrolux Rapido har du en levnadstid på mellan 8-10 minuter och en laddningstid på 12-16 timmar. På den lite dyrare modellen kan du dammsuga i upp till 13-25 minuter, beroende på vilken sugkraft den har, och då behöver den bara laddas i 4 timmar innan den är fulladdad.

Därför ska du köpa en handdammsugare från Electrolux

Electrolux är en av de största tillverkarna av dammsugare på marknaden. Det är också därför de har lanserat en handdammsugare, som är en av de bästa och billigaste på marknaden. Om du inte redan är bekant med handdammsugare har vi gjort en liten guide så att du kan läsa om vad den kan användas till. En handdammsugare förlorar lite av de funktioner som en vanlig dammsugare har. Men, de har några som inte traditionella dammsugare har också. Plötsligt är det jättenkelt att dammsuga i hörn och oåtkomliga ytor där din vanliga dammsugare inte kommer åt. Nu kan din soffa dessutom bli renare än den någonsin varit. Din arbetsradie är i princip obegränsad, eftersom du slipper ta hänsyn till en sladd.

Handdammsugaren är bara mycket enklare att använda, på alla sätt. Du slipper ta ut den stora dammsugaren ur garderoben bara för att dammsuga upp en dammråtta eller några smulor. En vanlig dammsugare är stor och klumpig, och kan resultera i repor runt om i huset, men med en liten och nätt handdammsugare slipper du detta och kan hantera smutset och dammet på bara några få minuter.

Få bukt med smulor och damm

Sugkraften på en handdammsugare är inte lite kraftig som på en vanlig dammsugare, men den går på batterier och flexibiliteten samt användarvänligheten är betydligt bättre. Om det bara är damm och smulor du ska dammsuga behöver sugkraften inte vara så kraftig heller. Och om du älskar att sitta i soffan och äta chips och kex, så är handdammsugaren precis något för dig eftersom det finns smulor överallt: i soffan, på bordet, på golvet och till och med din tröja – om du inte är försiktig. Med en handdammsugare till hands kan du bli av med smulorna, lätt som en plätt.

Sanden har ingen chans

Om du äger eller hyr en stuga nära vattnet kommer det oundvikligen att komma in sand i hela stugan. Här måste ni städa hela tiden, så att sanden inte kommer längre än in i hallen. Sand sätter sig överallt, och om du inte hanterar det i tid kommer det inte bara hamna i soffan, men också i sängen. En handdammsugare kan fixa detta direkt. Så dammsug all sand på stövlar, skor och strumpor, och till och med mellan tårna. På så sätt kommer inte sanden längre, och du kan hålla resten av hemmet fritt från sand. Om det finns en öppen spis ska du INTE använda handdammsugaren till att suga upp aska eller liknande. Det krävs en speciell handdammsugare för detta.

Töms enkelt och effektivt

Till skillnad från en vanlig dammsugare, där samlas allt i en dammsugarpåse som måste tömmas var sjätte månad, kan du tömma behållaren på din handdammsugare efter varje gång du använt den. Detta innebär att du slipper gammalt damm som flyger runt. Du kan nämligen tömma behållaren med damm direkt i papperskorgen.

Det underlättar också det om du råkar dammsuga upp ett föremål av misstag. Då kan du enkelt fiska ut Legobitar eller vigselringen utan att någon blir förtvivlad. Olyckor händer, och det finns inte något värre än att gräva i en gammal dammsugarpåse för att hitta det du råkade dammsuga upp.

Ha det rent hela veckan

Om du gärna vill ha det rent under hela veckan räcker det inte med att endast städa varje torsdag eftermiddag. Med en handdammsugare kan du dammsuga efter behov istället. Ju mer du dammsuger, desto mer fritt från damm blir det, och detta är särskilt fördelaktigt om du lider av dammallergi eller liknande. Då behöver du inte nysa dig igenom hela veckan innan det är torsdag eftermiddag igen. Ju bättre du håller det rent under veckan, desto bättre kommer du klara dig hela veckan utan att nysa.

Ladda den när den inte används

Det enda du behöver vara medveten om med en handdammsugare är dess batteri. Det finns inte oändligt med kraft på dessa, och till och med en från Electrolux kommer att ta slut någon gång. I själva verket redan efter 10 minuter. Det låter kanske inte så mycket, men du bör komma ihåg att dammsuger du ofta behöver du heller inte använda den mer än några minuter.

Det som du ska tänka på med din handdammsugare, är att du låter den laddas när den inte längre används. Ladda den över natten, så kan du vara säker på att den alltid är fulladdad när du behöver den. När den inte används laddar du den tills nästa gång. Låt den hantera möbler som soffor, bord, stolar, kuddar och sängar, och lämna sedan golvet över till en vanlig dammsugare som inte drivs på batteri.

Vad sägs om en 2-i-1 dammsugare från Electrolux?

Kom ihåg att du faktiskt kan få 2 dammsugare i 1 med Electrolux. Du kan få en handdammsugare som kan fästas till en sladdlös dammsugare och därmed få en 2-i-1 dammsugare som alltid är redo för användning. Det finns många som tillverkar dessa slags dammsugare, och Electrolux är en av de ledande på marknaden.

Med en Electrolux 2-i-1 dammsugare kan du dammsuga på golvet runt soffan eller sängen, medan du senare tar kuddar och lakan med handdammsugaren. Det är en praktisk 2-i-1 lösning. Kom bara ihåg att koppla den till laddaren efter användning, så att den inte dör mitt under en städning. Det skulle vara riktigt tråkigt.

Fler handdammsugare

[yasr_overall_rating size=”medium” postid=”12″]